Practice Questions 1

1. Which of the following terms matches the definition: winged infusion set?

a. hematoma
b. hub
c. sharps
d. butterfly needle

2. A yellow cap on a tube stopper indicates the presence of which additive?

a. Sodium citrate
b. Sodium fluoride
c. SPS
d. EDTA

3. A lavender cap on a tube stopper indicates the presence of which additive?

a. Sodium citrate
b. Sodium fluoride
c. SPS
d. EDTA

4. A light blue cap on a tube stopper indicates the presence of which additive?

a. Sodium citrate
b. Sodium fluoride
c. SPS
d. EDTA

5. Which of the following should done if a patient in the hospital said, " I don't want you to draw my blood."

a. Leave the patient's room and go back to your lab
b. Inform the nurse the patient is refusing
c. Perform the procedure and collect the sample
d. Call the physician

6. Which of the following is identified by the acronym (CPD)?

a. Cervical Positioning Device
b. Citrate Phosphate Dextrose
c. Citrate Potassium Dextrose
d. Citrate Potassium Disinfectant

7. Which of the following is identified by the acronym (SST)?

a. Syphilis exam
b. ACE inhibitor
c. Serum Separator Tube
d. Serum Sharp Test

8. According to the Zone of Comfort, if you are standing 3 feet from a person you are within ____.

a. Public Distance
b. Social Distance
c. Personal Distance
d. Intimate Distance

9. Another term for protective isolation is ______.

a. Absolute isolation
b. Intermittent isolation
c. Complete isolation
d. Reverse isolation

10. The point on syringe were the needle and shaft connect is called the ____.

a. Hub
b. Center
c. Bevel
d. Connector


Answer Key

1. D
2. C
3. D
4. A
5. B
6. B
7. C
8. C
9. D
10. A

Last Updated: 05/12/2014

Home